top of page
Performace Max resultaten
Performance max voorbeeld

Performance Max

In 2021 kwam Google met iets nieuws op de proppen: Performance Max-campagnes voor Google Ads! Een nieuwe campagnevorm, die voor iedereen beschikbaar is. Het is een mix van allerlei advertenties zoals Search, display en video, en ze zijn overal te zien, van Google Search tot YouTube. Met Performance Max zet Google AI maximaal in om de prestaties te verbeteren. Het algoritme kijkt waar hij het beste het budget kan inzetten om het maximale uit jouw budget te halen.

• Wat is Performance Max?

Performance Max-campagnes voor Google Ads zijn dé innovatie van 2021 en bieden een one-stop oplossing voor adverteerders die overal aanwezig willen zijn: van Google Search tot YouTube. Maar wat maakt deze campagnes nou zo bijzonder, en hoe verschillen ze van andere campagnetypen?

Het kernverschil tussen Performance Max en andere campagnetypes is de automatisering die Google biedt. Hierbij wordt zowel targeting als levering van de campagnes geautomatiseerd op basis van de door de adverteerder verstrekte informatie. Performance Max doet in zekere zin denken aan de slimme campagnes van Google, maar met een unieke twist. Hierbij automatiseert Google het creëren van online advertenties op basis van de aangeboden items, enigszins vergelijkbaar met hoe responsieve display-advertenties werken.

• Performance Max campagne opzetten

Het opzetten van een Performance Max-campagne kan een gamechanger zijn voor jouw online aanwezigheid. Met deze krachtige advertentiestrategie kun je jouw producten direct onder de aandacht brengen van potentiële klanten op het moment dat ze klaar zijn om te kopen. Maar hoe begin je hiermee?

 

Bij Piek Online Marketing nemen we alle zorgen weg bij het opzetten van jouw Performance Max-campagnes. Onze gecertificeerde specialisten kennen het platform als geen ander. We beginnen met het opstellen van een gedetailleerd plan en zorgen ervoor dat alles naadloos wordt geïntegreerd met het juiste platform.

 

Maar daar stopt het niet. We voeren uitgebreid onderzoek uit naar de juiste zoekwoorden en optimaliseren je biedstrategieën om de best mogelijke resultaten te behalen. En het beste deel? We houden het simpel, zonder ingewikkelde taal of overbodige toeters en bellen.

 

Ben je klaar om jouw online aanwezigheid te laten groeien en meer omzet te genereren? Laten we samen aan de slag gaan met het opzetten van jouw Performance Max-campagnes. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we die online markt veroveren!

logo's2c_3x-8.png

Dr Worker

van 0 naar 150+ orders per maand

Rug Expertise Centrum

321 Leads in een maand tijd

The Innersense

195 leads binnen een maand

Mind Body Dietiste

Een vliegende start voor Aniek

Fydee Vitae

24 sollicitanten en 3 nieuwe werknemers

Vitaal Podotherapie

Consistent nieuwe klanten met Google ads

Rug Expertise Shop

Al meer dan 1000 klanten kunnen helpen.

 Performance Max Campagnes

We hebben al bij heel wat bedrijven mooie resultaten weten te halen met Performance Max Campanges. Bekijk hieronder enkele voorbeelden:

• Performance Max adverteren, Gewoon Doen

Gewoon Doen. Met deze twee woorden kun je samenvatten wat het betekent om met Piek Marketing samen te werken voor jouw Performance Max-advertenties. Geen uitgebreide vergaderingen, maar actie ondernemen en testen. Overleggen wanneer nodig en doorpakken waar mogelijk met Performance Max.

 

Met Gewoon Doen bedoelen we ook gewoon zonder poespas. Nuchter en met beide voeten op de grond. Geen grootspraak, maar een samenwerking waarbij we naast je staan en samenwerken aan jouw succes. Denk je dat zo'n samenwerking iets voor jou is? Plan dan snel een gesprek met ons in!

Google ads bureau eigenaar

Vraag je gratis Ads-check aan: twv van €250

• Piek Marketing als Performance Max bureau:

Bij Piek Marketing staat ons team van Performance Max-specialisten paraat om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf de beste resultaten behaalt. Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan het kiezen van Piek Marketing als jouw Performance Max bureau:

 

  • Vertrouw gerust jouw campagnes toe aan onze experts. Wij hebben een diepgaand begrip van de materie, wat zich zal vertalen in de behaalde resultaten.

 

  • Wij bieden volledige transparantie: eerlijk advies zonder onverwachte kosten.

 

  • Onze aanpak is gericht op het behalen van topprestaties: we blijven voortdurend optimaliseren om het maximale uit jouw Performance Max-campagnes te halen.

 

  • Geen ingewikkelde contracten met kleine lettertjes, maar een samenwerking gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

 

Dus, spreekt zo'n samenwerking je aan? Wil je samen met ons jouw bedrijf naar nieuwe hoogten stuwen via Performance Max-advertenties? Neem contact met ons op en laten we samen de mogelijkheden van Performance Max bespreken!

• Hoe zetten wij een Performance Max-campagne op?

Stap 1: Kennismaking 

We starten met een lekker kopje koffie, want goede gesprekken beginnen vaak zo. We willen jou en jouw bedrijf écht leren kennen. Wat drijft jou om Performance Max te gebruiken? Wat zijn jouw doelen? Geen zorgen, we worden geen detectives, maar een informeel gesprek helpt ons om samen de juiste route uit te stippelen!

Stap 5: Optimaliseren en rapporteren

Nu we de eerste set gegevens in handen hebben, kunnen we de kunst van optimalisatie ontketenen. Wie weet ontdekken we welke zoekwoorden als magneetjes werken en welke wat minder aantrekkingskracht hebben.

 

Met regelmatige rapportages houden we je op de hoogte van elke ontwikkeling. Zo blijf je goed geïnformeerd over de prestaties van jouw campagne en de stappen die we nemen om deze nog beter te maken.

Stap 2: Onderzoek en strategie

Welke zoekwoorden zijn in trek? Wat doen jouw concurrenten? En waar struinen jouw potentiële klanten online? We duiken in de digitale jungle voordat we van start gaan. Want we zijn het erover eens dat geld verspillen aan digitale avonturen zonde is.

 

We laten niets aan het toeval over. Jouw budget wordt slim en doordacht ingezet. Het is als schaken, maar dan met pixels en zoekwoorden. We smeden de ultieme strategie, zodat jouw investering de meest waardevolle resultaten oplevert. Dus, leun achterover en ontspan terwijl wij de denkkracht leveren.

Stap 3: Opzetten en testen

Bij Piek Marketing zijn we geen voorstander van passiviteit; nee, we omarmen actie en experimenten. We brengen de zorgvuldig uitgedachte strategieën tot leven om te ontdekken wat écht werkt en wat niet. Terwijl jij jouw dagelijkse taken beheert, geven wij jouw campagne vorm en verfijnen we deze.

Stap 4: Monitoren

Onze Performance Max-campagne gaat live, maar dat betekent niet dat we nu achterover leunen. In feite begint ons echte werk pas. We houden voortdurend een scherp oog op de resultaten. Hoeveel nieuwsgierige klikken hebben we gegenereerd? Blijft het bouncepercentage binnen aanvaardbare grenzen? En het allerbelangrijkste, leidt de campagne tot waardevolle conversies?

Eigenaar piek online marketing
Klaar voor jouw start?

• Hoe kies je een Performance Max-bureau?

Ervaring:
Het hart van succesvolle Performance Max-campagnes? Ervaring. Dit betekent dat er simpelweg fouten zijn gemaakt en waardevolle lessen zijn getrokken. Daarom is het essentieel om diep in eerdere ervaringen te duiken en te ontdekken welke resultaten andere bedrijven hebben behaald.

1

Reputatie:

Wat zeggen anderen? Goede beoordelingen vertellen veel. Onderzoek de ervaringen op hun website en raadpleeg onafhankelijke bronnen zoals Google. Een goed Performance Max bureau heeft tevreden klanten die graag hun positieve ervaringen delen!

2

Prijs:
Vergelijk de prijzen van verschillende Performance Max-bureaus voor Google Shopping-advertenties. Dit stelt je in staat om een eerlijke vergelijking te maken. Maar kijk niet alleen naar de prijs, het goedkoopste bureau is zeker niet altijd het beste!

3

Communicatie:
De sleutel tot een sterke samenwerking? Communicatie. Soms is het moeilijk te beoordelen in het begin, maar van essentieel belang. Wees kritisch tijdens de eerste gesprekken. Zijn ze transparant? Reageren ze snel? Houden ze zich aan hun beloftes? Goede communicatie vormt de basis van een succesvol partnerschap. Het begint allemaal met die eerste dialoog!

4

• Waarom een Performance Max bureau inschakelen?

Als jouw partner in Performance Max-campagnes gaan we verder dan enkel expertise en ervaring. Bij Piek Marketing nemen we de volledige verantwoordelijkheid voor alle essentiële aspecten van jouw Performance Max-campagnes. Of het nu gaat om zoekwoordonderzoek, biedingen, het schrijven van aantrekkelijke advertentieteksten of het leveren van gedetailleerde rapportages, wij zijn er om ervoor te zorgen dat jouw campagnes op hun hoogtepunt presteren!

 

Wat ons echt onderscheidt, is niet alleen onze diepgaande kennis en jarenlange ervaring, maar ook de uitgebreide set van geavanceerde tools en resources waarover we als Performance Max-bureau beschikken. Hierdoor kunnen we het maximale potentieel uit jouw campagnes halen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de aanschaf van kostbare tools. Het uitbesteden aan ons bespaart niet alleen waardevolle tijd, maar levert ook meetbare resultaten op die jouw verwachtingen ruimschoots overtreffen.

Daarnaast kijken we als online advertentie bureau veder dan alleen Performance max. Bijvoorbeeld naar SEA of Social Media adverteren.

Performance max bureau
Sfeerfoto van een klant

• Waar wordt het getoond?

Performance Max-campagnes zijn overal in het universum van Google te zien. Ze zijn beschikbaar voor alle advertentiekanalen van Google, wat betekent dat ze kunnen worden weergegeven op alle plaatsen die worden gevuld met zoeknetwerkcampagnes, het Display Netwerk, YouTube, Gmail en Discovery.

• Hoe stel je het in?

Bij het opzetten van een Performance Max-campagne kies je eerst je doelstelling en koppel je eventueel product feeds en winkellocaties aan elkaar, afhankelijk van je doelen. Dan stel je je budget en je biedstrategie in. Hierbij kun je opteren voor max. conversies, max. waarde, maar je kunt ook kiezen voor een max. CPA of een doelwaarde/conversie. Locaties kiezen is een beetje omslachtig bij het instellen, gezien Performance Max momenteel niet ondersteund wordt door de Google Ads-editor, maar het is mogelijk om locaties in bulk te importeren via geavanceerde zoekopties. Ook het definiëren van URL's is cruciaal. Google definieert standaard zijn eigen uiteindelijke URL’s, maar je kunt deze optie uitschakelen als je wilt.

• Wat is het voordeel?

Met Performance Max-campagnes (of sea)kun je het maximale uit je budget halen en de nieuwste consumententrends en -behoeften bijhouden. Deze campagnes vertegenwoordigen een nieuwe fase in online adverteren waarbij het bereik en de impact van campagnes verveelvoudigd worden, wat vooral veelbelovend lijkt voor webshops.

Performance Max campagnes onderscheiden zich door hun unieke veelzijdigheid en het bereik over alle advertentiekanalen van Google, zoals het Zoeknetwerk, het Display Netwerk, YouTube, Gmail en Discovery. Deze uitgebreide dekking maakt het een krachtig hulpmiddel voor adverteerders die hun zichtbaarheid willen vergroten en nieuwe klantsegmenten willen ontgrendelen. Ondanks de hoge mate van automatisering en zelfstandige content creatie door Google, behouden adverteerders een aanzienlijke mate van controle en flexibiliteit. Ze kunnen hun doelstellingen bepalen, budgetten instellen, biedstrategieën kiezen en zelfs geavanceerde URL-opties configureren om de uiteindelijke bestemmingspagina's te bepalen. Bovendien biedt Performance Max de mogelijkheid om in realtime aanpassingen te doen en te reageren op de dynamische behoeften en trends van consumenten, wat essentieel is in de snel evoluerende digitale marketingomgeving.

Voordelen performance max campagne
vierkant overlay groen zwart2-100.jpg

Profiteer ook van de kansen van een Performance Max Campagne:

SEA bureau in een nieuw jasje:

• Zonder contract

• 100% transparant

• Gaan voor resultaat

bottom of page