top of page
  • Foto van schrijverWiljan

Online marketing voor MKB'ers in 2021 deel 1: Website laten maken in Zeeland.

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2023


De digitale wereld veranderd snel zo ook de beste manieren om uw (potentiële) klanten online te bereiken. Online marketing is inmiddels een breed begrip geworden wel veel verschillende facetten. Maar welk onderdeel van online marketing in anno 2021 interessant voor het MKB? In deze blog series bespreken globaal alle facetten van online marketing en welke concreet het meeste kan betekenen voor het MKB. Dit is deel van de blog over een website laten maken in Zeeland.

Waar internet allemaal mee begon en de basis van elke online marketing: een goede website. Dit is uw online etalage waar uw bedrijf zich promoot. 75% van de mensen baseert de geloofwaardigheid van uw bedrijf op uw website. Een goede website is dus essentieel voor goede online marketing.


Inhoudsopgave:


Website laten maken in zeeland
Website door MKB Marketing Zeeland

Kan ik dit zelf?


Het snelle antwoord is ja, er zijn diverse platforms waarop u zelf een simpele website kan maken. De tweede vraag die hier achteraankomt is vaak: Kan ik dit net zo goed als een online marketingbureau? En dan is het antwoord hoogstwaarschijnlijk niet. De uitdrukking schoenmaker blijf bij je lees is niet uit de lucht komen vallen. Door de ervaring, kennis en tools die een online marketing bureau bezit zal een website gemaakt door een professioneel online marketing bureau en snel vele maten beter zijn.

Wat maakt een website goed?

Bij het laten maken van een website zijn pakweg 3 onderdelen waar op gelet moet worden: functionaliteit, design & zoekmachine optimalisatie.


Functionaliteit Dit gaat om de werking van de website, ook wel het technische gedeelte. Hier gaat vooral om de achterkant van de website, het gedeelte wat je niet direct ziet. Bijvoorbeeld of de beveiliging goed is, zijn er de juiste certificaten? Of de laadtijd, hoelang duurt het tot dat de website is geladen? Het systeem waarin de website gebouwd is is een ander belangrijk onderdeel van een website laten maken. Is dit systeem toekomst bestendig, kunt u hierin zelf kleine dingen aanpassen en zou het kunnen worden verhuisd en overgenomen door een ander bedrijf. Zo’n systeem wordt een CMS (content management system) genoemd. Bij MKB marketing zeeland zorgen we altijd voor het juiste systeem wat aan uw eisen voldoet.


Design Bij het maken van een website is design het meest zichtbare onderdeel van de website. De vormgeving moet de uitstraling hebben die past bij uw bedrijf. Daarnaast moet website uw klanten aanspreken en overhalen om contact op te nemen. Een ander belangrijk onderdeel van het website design is de optimalisatie voor alle apparaten. Steeds meer van uw website bezoeken gebeuren met een mobiel of tablet. De website moet daarom ook geoptimaliseerd worden voor gebruik op mobiel en op tablet.


Zoekmachine optimalisatie Als uw website staat moet hij natuurlijk ook gevonden worden, daarom moet hij geoptimaliseerd zijn voor Google. Dit wordt SEO (Search Engine Optimization) Genoemd. Hoe hoog uw website in google komt wordt bepaald door meer dan 200 factoren. Deze factoren hangen deels samen met de functionaliteit en design. Zo vallen onder deze factoren de snelheid van uw website, optimalisatie voor mobiele apparaten en hoe gebruiksvriendelijk hij is. Naast deze factoren moet er nog naar veel andere zaken worden gekeken. In onze blog over google optimalisatie gaan we hier dieper op in. Of kijk wat wij kunnen beteken op het gebied van Google optimalisatie.


De website staat, en nu?

Zoals eerder gezegd veranderd de online wereld snel, daarom kan uw website niet stil blijven staan. Als uw website online staat kan het gedrag van website bezoekers worden bekeken. Door deze data kan worden gekeken wat uw klanten interessant vinden en waar de website verbeterd kan worden zodat uw bezoekers langer blijven hangen en sneller contact met uw opnemen.

Om uw website optimaal te laten presteren is het belangrijk dat deze up-to-date wordt gehouden. Zowel qua techniek met updates en met nieuwe content zoals nieuws, blogs, nieuwe projecten etc. Dit geeft uw bedrijf een goede actieve uitstraling naar uw klant en zorgt voor een goede band met Google.


Website laten maken in Zeeland

Bij MKB Marketing Zeeland werken we met u samen om het maximale uit uw website te halen. Neem gerust contact op voor ons advies of een vrijblijvende offerte. Of bekijk ons aanbod voor het maken van een website.

Of bekijk een van onze andere diensten om het maximale uit online marketing te halen.


Comments


bottom of page