top of page
  • Foto van schrijverWiljan

Online marketing voor mkb’ers in 2021 deel 3: Google optimalisatie in Zeeland

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2023

In ons vorige deel van deze serie hebben we het gehad over belangrijke aspecten bij het laten maken van een website of webshop. In die blogs hebben we het al kort gehad over Google optimalisatie of te wel hoger komen in Google. In deze blog gaan we hier dieper op in en bespreken we de mogelijkheden in Zeeland.Inhoudsopgave:


Hoger in google seo

Allereerst een paar cijfers over Google: 68% van alle online-ervaringen begint bij een zoekmachine. 92,5% mensen die iets opzoeken op internet gebruikt Google. En maar 0,78% van alle zoekers klikt op een resultaat op de 2e pagina.


De cijfers hierboven liegen er niet om, Google optimalisatie is enorm belangrijk voor uw website. Hoe hoger uw website staat in de Google zoekresultaten hoe meer er op uw website wordt geklikt. Er zijn 2 manieren om hoger in de resultaten te eindigen. In deel 1 van deze serie hebben we heb kort gehad over het optimaliseren van een website of webshop voor google. Deze optimalisatie wordt Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Naast de SEO is echter nog een andere manier om boven aan in google te komen dit het Search Engine Advertising (SEA). De naam zegt het al, google betalen om boven aan te staan. We zullen beide mogelijkheden in deze blog bespreken.


Met SEO optimaliseren wij u website zodat deze beter vindbaar is in Google. Maar 0.78% van de mensen klikt nog op website die op de 2e pagina staat van google. Het is dus belangrijk om op zoekwoorden (tekst die mensen intypen in Google) die voor u relevant zijn zo hoog mogelijk op de 1e pagina van Google te komen. Misschien vraagt u zich af; mijn klanten zitten alleen lokaal in Zeeland is dit dan ook interessant? Jazeker! 87% van de mensen heeft afgelopen maand gezocht naar lokale producen, diensten of bedrijven. Vrijwel iedereen zoekt regelmatig naar bedrijven die producten of diensten verlenen in de nabije omgeving. Het belangrijke is dat u op de juiste zoekwoorden naar boven komt. Bijvoorbeeld een fietsenmaker in Zierikzee heeft minder belang bij landelijk boven aan staan op het zoekwoord “fietsenmaker”, iemand uit de randstad komt toch niet zijn fiets afgeven in Zierikzee. Belangrijke zoekwoorden zijn dan gericht op lokaal zoals “Fietsenmaker Zierikzee” of Fietsenmaker Schouwen-Duiveland”.Kosten SEO

Het fijne aan SEO is dat dit gratis is. Google heeft een algoritme dat websites analyseert (crawling) op meer dan 200 onderdelen. Het resultaat van deze analyse bepaald hoe hoog u in de zoekresultaten verschijnt. Belangrijke onderdelen hiervan zijn website tekst (welke zoekwoorden staan op de site), snelheid (hoe snel laad de website) en optimalisatie voor mobiel (werkt hij op alle apparaten).

Er zijn natuurlijk meer kapers op de kust, hierdoor is er contant strijdt om die 1e positie in google. SEO is daarom niet iets wat je eenmalig doet en daarna klaar mee bent. SEO levert daarom ook geen snel resultaat op maar is een doorlopend proces om de website te optimaliseren. Maar uit ervaring weten we, de aanhouder wint!

De kosten bij SEO zitten enkel in de werkuren van de optimalisatie. Hoe veel dit is verschild per website en per zoekopdracht waarbij u hoger wilt komen. Benieuwd wat er voor uw website mogelijk is? Kijk verder op de pagina Google optimalisatie of vraag nu vrijblijvend uw offerte of gratis advies aan!


SEA in Zeeland

Naast SEO is er de mogelijkheid om met SEA (of Google adwords) boven in Google te komen. Dit zijn de geadverteerde websites die boven (maximaal 4) aan de zoekresultaten in Google verschijnen. Bij SEA kiest u op welke zoekwoorden u boven aan wilt komen in Google. Dus zo kan de fietsen

adverteren in google zeeland sea

maker uit ons voorbeeld kiezen om te betalen om bovenaan te staan op “Fietsenmaker Schouwen-Duiveland”. Daarnaast kan er gefilterd worden wie de advertentie te zien krijgt. Stel onze fietsenmaker besluit om elektrische fietsen te gaan verkopen kunnen we instellen dat de advertentie wordt getoond aan mensen die hebben gezocht op elektrische fietsen, en kunnen we mensen die geïnteresseerd in racefietsen uitsluiten zodat daar het advertentiebudget niet aan op gaat.


Kosten SEA

Het fijne aan SEA dat er alleen wordt betaald per klik. U betaalt dus alleen als er daadwerkelijk iemand op uw websites terecht komt. Hierdoor kunnen we gerichte campagnes uitvoeren die u gegarandeerd bezoekers oplevert naar uw website. Er kunnen maar 4 betaalde advertenties bovenaan in Google verschijnen, natuurlijk zijn er meer websites die boven aan willen komen. Daarom worden deze plaatsen bij opbod verkocht. Of u de bieding wint hangt af van 2 factoren: de prijs die u wilt geven per klik en de score die Google uw advertentie geeft. Deze score is afhankelijk van de relevantie van de advertentie en hoe goed uw website is. Doordat de plaatsen per opbod worden verkocht hangt de prijs af van de concurrentie op het zoekwoord waarmee u boven aan wilt komen.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor uw website? Kijk verder op de pagina Google optimalisatie of neem gerust contact op voor advies of een vrijblijvende offerte!
Comments


bottom of page